OZON TEDAVİSİ

OZON TEDAVİSİ

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır? Nelere İyi Gelir?

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon tedavisi, hastalıkların tedavisi aşamasında kullanılan bir yöntem olan, hastalarda dokulara giden oksijen miktarının artmasını sağlar. Oksijen doğada bileşikler halinde bulunur. Ozon da bu oksijen bileşiklerinden birisi olup oksijen atomlarının üç bağ yapmış halidir.

Normal şartlar altında atmosfer içerisinde yüzde 21 oranında oksijen bulunur. Bu tedavi yöntemi ile damarlara yüksek oranda oksijen verilerek hastaların dokularında iyileşme sağlanır. Ozon tedavisi, ozon gazı kullanılarak uygulanan, tıp alanında bir çok endikasyona ve yaygın bir kullanıma sahip bir uygulamadır.

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Genellikle tamamlayıcı ve destekleyici bir tedavi yöntemi olan ozon tedavisi yöntemi uygulamada farklılıklar ile karşımıza çıkar. Bu yöntemin en sık kullanılan teknikleri arasında mayor yöntem başta gelir. Mayor yöntemde hastadan alınan 500 cc kadar kan ozon yönünden zenginleştirilerek hastaya geri verilir.

Bir diğer yöntem olan minör yöntemde ise hastadan alınan 5 cc kan ozon yönünden zenginleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Bir diğer yöntem olan boşluklara ozon verilmesi yönteminde ise hastanın makat vajina ya da kulak kısmından ozon verilerek vücutta ozon varlığının arttırılması amaçlanır. İstenir ise eklem ve kaslara da ozon tedavisi yapılması mümkündür.

Ozon Terapi; Major Yöntem: En yaygın kullanılan bu metot, steril vakumlu bir şişeye kişiden 50-100 ml kan alınarak, dozu belirlenmiş ozonla karıştırıldıktan sonra tekrar aynı damardan kişiye geri verilmesidir. Bu tedavi 15 dakika içinde kanı yıkayıp temizleyerek vücut direncini artırır.

Ozon Tedavisi Nelere İyi Gelir?

Temel mantığı dokulara giden oksijen miktarını arttırmak olan ozon tedavisi bu yönü ile hem destekleyici hem de tedavi edici yönlere sahiptir. Bu nedenle damar hastalıklarının engellenmesinde kan ve lenf hastalıklarının tedavi edilmesinde dolaşım sisteminin daha iyi hale getirilmesi aşamasında kullanılan bir yöntemdir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için de yine bu tedavi yöntemi tercih edilir.

Ozon Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

Vücudun bağışıklık mekanizmalarının hasarlarının giderilmesinde başta kullanılan bu yöntem aynı zamanda kanser hastalığının tedavisinde destekleyici bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkar. Bağışıklık sistemi hastalıkları şeker ve damar hastalıklarında da tercih edilir. Bu nedenle bu tip hastalara yönelik tedavilerde asıl tedavi yöntemi ya da destekleyici tedavi yöntemi olarak öne çıkar.

UZM.DR.METİN ÇAKIR ANLATIYOR
DİYETİSYEN BUSE TOPÇU ANLATIYOR